// Nyheter

Ankrace

Ankrace och ekonomi

Enligt Spelinspektionen kan en förening från och med 2023 ha en total omsättning på 1.749 miljoner under en femårsperiod (33 1/3 basbelopp) gällande registreringslotterier.

Som ett exempel, om en förening enbart sysslar med ankrace fördelat på 5 år så kan varje ankrace omsätta 350.000kr. Vinsterna till deltagarna ska sedan motsvara minst 35% och högst 50% av omsättningen. Det innebär att en förening årligen skulle kunna arrangera ett ankrace med 3500 deltagande ankor vilket motsvarar en omsättning på 350.000kr om varje anka kostar 100kr. Det här exemplet innebär att 175.000kr går till vinnarna och 175.000kr går till föreningen vid vinster räknat på 50% av omsättningen.

Vår betallösning är effektiv för att hantera ett sådant upplägg. Vår betallösning är lika effektiv vare sig ankracet består av 35 ankor eller 3500 ankor eftersom logistiken för arrangörer förändras.

En ordförande vi var i kontakt med uttryckte oro för att den personliga kontakten mellan säljare och kund skulle försvinna med ett så pass digitalt koncept som vi erbjuder. Vi kan begripa den oron men vill också framföra att personkontakten och marknadsföringen finns kvar fast på ett annat sätt. Istället för att arbeta med fysiska lotter, eller registrering och kontakt med någon som skickat en summa pengar med swish så skapas istället tid och utrymme för ökad marknadsföring och möjlig fokus på annan typ av försäljning under arrangemangsdagen. En annan skillnad är sammanställningen av anklotter vilket kan ta ganska mycket tid och energi vad vi förstått i och med vår bevakning. Med vårat koncept hamnar alla deltagares namn och telefonnummer automatiskt i numerisk ordning utifrån anknummer med enkel digital åtkomst för arrangören.

Läs gärna mer om vårat koncept och testa demoversionen för att skapa en egen bild av upplevelsen vid deltagande.

Vår betallösning fungerar även utmärkt för andra registreringslotterier som föreningar arrangerar än de som är kopplade till ankrace.

Om du funderar på att arrangera eller redan är arrangör och skulle vara i behov av ankor till ditt ankrace så kan du ta kontakt med vår partner via www.ankloppet.se eller john@ankloppet.se eller ring 0733 282 075

Testa demoversion Till ankrace­lösning Kontakta oss